Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Avenija sećanja
Čanakkale, Kušadasi, Pamukkale, Efes, Istanbul

Cena aranžmana – 329€
first minute: 289€
polazak 28. april

U cenu ulazi:
- prevoz turističkim autobusom (visokopodni ili dabldeker), video & audio oprema, klima
- obilasci prema programu
- 1 noćenje sa doručkom u Čanakkaleu (hotel Zileli 3* ili hotel slične i više kategorije)
- 4 noćenja na bazi polupansiona u Kušadasiju (Roxx Royal hotel 4* ili hotel slične i više kategorije)
- 2 noćenja sa doručkom u Istanbulu (Metro hotel 3* ili hotel slične i više kategorije)
- pratnja licenciranog turističkog vodiča
- troškovi organizacije putovanja,

U cenu ne ulazi:
- putno međunarodno zdravstveno osiguranje
- fakultativni program
- Troja (tranfer + ulaznica+ turski vodič) – 40€
- Pergam (ulaznice za lokalitet Pergama i Askkepion+lift+lokalni vodič) – 55€
- Antički gradovi: Prijena, Milet i Didima (tranfer + ulaznice+ ručak+ lokalni vodič)-55€
- Pamukkale i Hierapolis (transfer + ulaznica+ turski vodič)-40€
- Obilazak istorijskog centra Istanbula ,Vaseljenske patrijaršije i krstarenje Bosforom – 40€
- ekstra hotelske i individualne troškove.
- putno zdravstveno osiguranje;

Polazak
Mesto polaska: Beograd
Vreme polaska: Beograd – 14h; Niš – 17.30h

Prevoz
- Moderan turistički autobus, video & audio oprema, klima ili minibus (AC/TV).
- Raspored sedenja u autobusu je određen redosledom prijave. Ukoliko stranke imaju želju da odaberu sedište, podnose zahtev  i uplaćuju dodatnih 3000 din. prilikom prijave za aranžma.
Dan 1
Beograd – Jedrene
Sastanak grupe na parkingu u 13.30h. Polazak iz Beograda u 14h. Dnevna vožnja autoputem kroz Srbiju. Prelazak srpsko – bugarske granice kod Gradine. Noćna vožnja kroz Bugrasku. Prelazak bugarsko – turske granice kod Kapitan Andreeva. Usputna zadržavanja radi odmora.

Dan 2
Jederene – Čanakkale
U ranim jutarnjim satima ulazak u Tursku. Vožnja pored Jedrena, nekadašnje Turske prestonice. Nastavak vožnje Galipoljskim poluostrvom, gde se odigrala možda najveća bitka u Prvom svetskom ratu, sa poginulih oko pola miliona ljudi. Prelazak iz Azije u Evropu na mestu oko koga su se u antičkom periodu borili Grci i Trojanci, a vojne brodove za prelaz vojske u Evropu ređale trupe persijskog cara Kserksa. Dolazak u Čanakkale. Smeštaj u hotel. Odmor. U popodnevnim časovima obilazimo Troju.Na brdu Hisarlik u južnom delu dardanelskog moreuza pronalazimo sjajni Prijamov grad. Lutamo ruševinama Troje i kao da čujemo bojne trube Ahajaca i topot konja, ali i glas proročice koja opominje: „Ne veruj Danajcima ni kada darove daju“. Obilazak i poseta lokalitetu.Slobodno vreme za obilazak istorijski veoma bitnog grada, koji je bio svedok mnogih ratova, a danas je posvećen sećanju na borbe tokom Prvog svetskog rata. Noćenje.

Dan 3
Čanakkale – Bergama –  Kušadasi
Doručak. Nakon napuštanja hotela nastavak puta ka Bergmu.Na brdu iznad turskog grada Bergame nalazimo ruševine antičkog Pergama, jednog od najstarijih centara Helenizma sa čuvenom Atalusovom bibliotekom od 200 000 manuskripta štampanih na štavljenoj koži i Asklepiumom – jedan od najvažnijih medicinskih centara Starog sveta na čijem ulazu pase : „Ovde je smrti zabranjen ulaz po naređenju bogova“. Obilazak. (Ulaznica + obavezan turski vodič ne ulaze u cenu.Nastavak puta za Kušadasi. Dolazak u Kušadasi ,grad čije ime potiče od malog ostrva nazvanog „ostrvo ptica“ sa kojim je povezan uskim nasipom. Od malog ribarskog mesta prerastao je u jedan od glavnih turističkih centara ne egejskoj obali Turske, koji u sezoni poseti oko pola miliona turista. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

Dan 4
Kušadasi (Gradovi Jonske lige)
Doručak. Slobodno vreme i lili odlazak na fakultativni izlet „Gradovi Jonske lige“.

GRADOVI JONSKE LIGE 
Večera. Noćenje.

Dan 5 Kušadasi (Efes)
Doručak. Slobodno vreme i lili odlazak na fakultativni izlet u Efes.
EFES -

Dan 6
Kušadasi (Pamukale)
Doručak. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izelt na Pamučnu tvrđavu – Pamukkale. Na momenat zastaje dah, kada se preko široke ravnice ukažu kule Pamukkalea koje blešte kao neka bajkovita palata.Obilazimo Pamukkale – jedinstven prirodni fenomen i uživamo u vizuelnoj izdašnosti koju nam je priroda priuštila… Pamučna tvrđava, kako bi je nazvali na našem jeziku, je jedno on najinteresantnijih mesta na svetu. Očaravajuće lepote geoloških formacija koje su termalni mineralni izvori stvarali milenijumima. Taloženje minerala je stvorilo blistavo bele kaskade, sa malim bazenima, koji odaju utisak kao da su izvajane u ledu. Neopisiv prizor. Efekat vode koja se sliva niz krečnjačke zidove je prelep.Na samom izvoru nekada je ležao antički grad Hierapolis, posvećen kraljici Hieri, koji je sazidao pergamski kralj Eumen II. Današnji ostaci su iz vremena rimske vladavine Malom Azijom – dugačka ulica pod kolonadom, agore, Apolonov hram, rimsko kupatilo i gimnazijum. Nakon obilaska povratak u Kušadasi. Večera. Noćenje.

Dan 7
Kušadasi – Bursa – Istanbul
Doručak. Napuštamo hotel i krećemo ka Bursi prvoj prestonici Osmanskog carstva. Dolazimo u Bursu krećemo u obilazak centra grada kao i mauzoleja Orhana I i Osmana I u pratnji lokalnog vodiča.Nakon obilaska grada imaćemo kraću pauzu za individualne aktivnosti. Nakon obilaska Bursenastavak puta za Istanbul. Dolazak u Istanbul u kasnijim večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

Dan 8 (Uskrs)
Istanbul
Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska najvećih kulturno-istorijskih znamenitosti Istanbula: Vaseljenska patrijaršija, hipodrom – nekadašnje središte vizantijske moći u gradu, Teodosijev obelisk, egipatski obelisk, Plava džamija – jedna od najspektakularnijih džamija na svetu, Aja Sofija – nekada najveća crkva sveta, Topkapi dvorac – sedište osmanske imperije…Slobodno vreme ili fakultativni izlet: krstarenje Bosforom između dva kontinenta  – razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni Rog – najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Sulejmanija, Dolmabahče palata – poslednje sedište sultana, Bešiktaš, Ortakoj kvart, Rumeli hisar, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula…Nakon krstarenja, odlazak u kvart Fener i poseta Vaseljenskoj partijaršiji. Noćenje.

Dan 9
Istanbul – Beograd
Doručak. Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. Predlažemo odlazak na Kapali čaršiju, trgovački centar sa preko 5000 radnji.Polazak za Beograd u popodnevnim časovima. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

Dan 10
Beograd
Dolazak u Beograd u ranim prepodnevnim časovima. Kraj aranžmana.
- Aranžman se uplaćuje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kusru NBS na dan uplate. 
- Prilikom rezervacije najmanje se uplaćuje 40% od aranžmana, a ostatak 14 dana pre polaska na put.
- Mogućnost plaćanja karticama banaka (Visa, Master, Maestro, Dina)

HAL

Organizator putovanja je turistička agencija Halo Tours, broj licence OTP 180/2020 kategorija licence A40. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Halo Tours. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama