Hrišćanski Egipat

više destinacija, Egipat

Opis destinacije

Iako je samo desetak procenata Hrišćana u Egiptu, pored velike koptske zajednice, Aleksandrijska patrijaršija ima jurizdikciju nad drevnim svetinjama Egipta i u diptihu je druga patrijaršija svih Pravoslavnih Crkava po časti, odmah iza Vaseljenske. Saznajte šta Srbe veže za Sinaj. Posetite čudesno sinajsko poluostrvo koje spaja dva kontinenta. Osetite duh prestonice Egipta…

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Hrišćanski Egipat
KAIRO, ALEKSANDRIJA, SINAJ
– direktnim letom iz Beograda - 

29.05./04.06.2024.

CENA: 76.000 din + 300e

Od 29.02.2024. moguća promene cene karte , samim tim i cena aranžmana

Cena za strane državljane:  948e
(na devizni račun po instrukcijama koje dobijate prilikom prijave)

U slučaju ranijeg viziranja (državljani kojima je viza potrebna pre sletanja na aerodrom), neophodno je uzeti individualnu kartu na istom letu, te je cena za te putnike 35000 din. + 350e.

Aranžman obuhvata:
- Avio kartu na relaciji Beograd – Kairo – Beograd sa čekiranim prtljagom od 23kg i ručnim prtljagom 8kg (40*23*55 cm)
- 3 polupansiona (noćenja sa doručkom i večerom) u hotelu 3* u 1/2 i 1/3 sobama sa kupatilom u širem centru Kaira (večere će biti organizovane u lokalnim restoranima). Poslednji dan noćno rani ček-aut.
- 2 polupansiona (noćenja sa doručkom i večerom) u manastirsom konaku Svete Katarine
- Dodatni ručak u Aleksandriji prvi dan
- Doručak prvi dan, umesto poslednjeg dana zbog ranog leta
- Prevoz turističkim busom u Egiptu
- Krstarenje Nilom (jedna večera će biti organizovana na brodu umesto u restoranu uz folklorni-zabavni program)
- Licenciranog pratioca grupe
- Lokalnog vodiča sve vreme boravka na engleskom
- Lokalni beduin pri usponu na Mojsijevu goru
- Obavezan bakšiš za vodiča, vozača i hotelsko osoblje
- Ulaznice za plato Gize
- Ulaznica za Aleksandrijsku biblioteku
- Sve ulaznice navedene programom
- Duhovno vodstvo putovanja
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje   (grupna polisa sa pokrićem do 15.000e za putnike od 19 do 75 godina starosti, za mlađe i starije NA UPIT ) isključivo za vlasnike srpskih pasoša koji imaju prebivalište u R.Srbiji
SVI OSTALI PUTNICI DUŽNI SU SAMI URADITI OSIGURANjE

Aranžman ne obuhvata:
- Individualne troškove
- Ulaznice za određene lokalitete koji nisu navedeni programom (info kod lokalnog vodiča)
- Ručkove sem gde je navedeno
- Muzej u manastiru Svete Katarine
- Doplata za 1/1 sobu –  50.000 din. (nije moguće u manastiru) – nije neophodna doplata za 1/1 ukoliko se prijavite sami (moguće je spajanje putnika po polu, sličnih godina)
- Viza koja se plaća na licu mesta  za državljane Srbije – 25 dolara (državljani drugih zemalja moraju se sami raspitati o viznom režimu)

- ZBOG SPECIFIČNOG SAOBRAĆAJA U KAIRU MOGUĆE JE DA ĆE AUTOBUS STATI DO 500m OD HOTELA ALI ĆE PRTLjAG BITI PRENESEN DO HOTELA.

- Ukoliko se putnik prijavi sam, a ne želi jednokrevetnu sobu možemo ga spojiti sa putnicima istog pola približnih godina.
- Ukoliko bezbednosna situacija ne bude dozvolila odlazak na Sinaj u datom momentu, agencija zadržava pravo izmene programa.
1.dan (29.05.) – Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu u večenjim časovima (3 sata pred poletanje aviona).Kratak info-sastanak. Aerodromske formalnosti. Poletanje aviona kompanije AIRSerbia u 23.15 časova po našem vremenu.

2.dan (30.05.) – Sletanje na aerodrom u Kairu oko 02.10 časova po redu letenja avio kompanije. Granične formalnosti, te nastavak puta ka Sinaju (uputni doručak) i odlazak u manastir Svete Katarine koji se nalazi u podnožju Sinajske gore. (450km, vožnja traje oko 6 sati sa usputnim zadržavanjima). Transfer kroz dolinu Firan uz pratnju policijskog konvoja. Dolazak u Manastir u ranim podnevnim časovima, smeštaj u konacima, slobodno vreme. Večera. Noćenje.

3.dan (31.05.) – Ustajanje u toku noći. Penjanje na Mojsijevu goru uz vodstvo lokalnog Beduina(nadmorska visina 2285 metara). Uspon traje oko 4 sata. Za one kojima zdravlje i fizička kondicija ne dozvoljavaju penjanje, prisustvovanje Svetoj Liturgiji u manastiru. Doručak. Odmor. Obilazak manastirskog kompleksa sa crkvom Preobraženja Gospodnjeg. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

4.dan (01.06.) – Prisustvovanje Svetoj Liturgiji. Doručak. Polazak u Kairo. Transfer kroz dolinu Firan (Vadi Feiran) uz pratnju policijskog konvoja. Dolazak u Kairo u večernjim časovima.Odlazak do reke Nil na krstarenje i večeru uz lokalno zabavno-folklorni program. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel 3* u širem centru grada u 1/2 i 1/3 sobama. Noćenje

5. dan (02.06.) – Doručak. Odlazak do Aleksandrije (udaljena oko 210km) i obilazak manastira Svetog Save Osvećenog, gde se nalazi stub na kom je mučena Sveta Katarina. Tu je boravio i Sveti Nektarije eginski nekoliko godina. Zatim obilazak kompleksa Aleksandrijske patrijaršije sa crkvom Blagovesti iz početka 20. veka. Panoramski obilazak grada sa posetom i obilaskom Aleksandrijske biblioteke (ulaznica u cenu) . Ručak u lokalnom restoranu (u ceni) . Slobodno vreme na mestu na kom se nalazio Faros – jedno od čuda starog doba, svetionik. Šetnja Aleksandrijskim Kornišom (šetalište na obali) i degustacija lokalnog orijentalnog dezerta. Povratak u Kairo. Slobodno vreme. Večera u nekom od restorana.  Noćenje.

6.dan (03.06.) – Doručak. Odlazak u obilazak hrišćanskog dela grada: manastir Svetog Đorđa (10. vek) pripada Aleksandrijskoj patrijaršiji i nalazi se na Vavilonskoj tvrđavi. U okviru kompleksa se nalazi i kapela posvećena Svetoj porodici. Obilazak koptske crkve Svete Varvare, crkve Svetog Nikole u kojoj je služio i u čijem je konaku živeo Sveti Nektarije Eginski. Koptska crkva posvećena Presvetoj Bogorodici ili Viseća crkva je sagrađena u 3. veku. Ova pećina se smatra najsvetijim mestom hrišćanstva u Egiptu, jer je u njoj boravila Sveta porodica. Koptska Crkva Svetih Sergija i Vakha, Slobodno vreme. Odlazak na plato Giza odakle se pruža veličanstveni pogled na Keopsovu, Kefrenovu, Mikerinovu piramidu i slavnu Sfingu. Večera u nekom od restorana. Noćenje.

7.dan (04.06.) –  Rano ustajanje i odlazak do aerodroma oko 1.30 čas. Granične formalnosti. Poletanje aviona AIRSerbia u 03:55 časova. Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u 06:55 časova. Kraj programa.
Plaćanje dinarskog dela na rate do 15. decembra 2024. uz obavezan nepovratni depozit koji se plaća po prijavi od 45.000  dinara po OUP avio kompanije. Nepovratni depozit je uključen u cenu od 76.000 din i za prijavljene do 01.02.2024. moguće je platiti u dve rate i to prvi deo od 25.000 dinara prilikom prijave (u roku od 48 časova) i 20.000 u roku od mesec dana nakon prijave.

LOV

Organizator putovanja je turistička agencija TA Lovćen, broj licence OTP 259/2010. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije TA Lovćen. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama