Kolmar - Strazbur - Cirih

više destinacija, Francuska i Švajcarska

već od 159€

Opis destinacije

Postoje mesta u koja se zaljubite na prvi pogled. Kolmar je jedno od njih. Bajka u koju zaronite čim izađete iz autobusa. Ovo mesto će vas očarati raznobojnom arhitekturom starog centra grada. Kolmar je jedno od onih mesta u čijim ulicama želite da se izgubite. Nalazi se u relativno ravnom području gde se rečica Lauh uliva u reku Il. Grad je poznat po sunčanoj i sušnoj mikroklimi. Tu godišnje padne veoma malo kiše, što je idealno za gajenje vinove loze. Zbog toga se Kolmar smatra prestonicom alzaškog vina.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
KOLMAR – STRAZBUR – CIRIH (2 NOĆI 4 DANA) (07.03./11.03.2024. | 30.04./04.05.2024.)

Cena je za sledeće termine: (07.03./11.03.2024.) – Hotel Ibis Colmar Horbourg Wihr 3* (slike možete pogledati OVDE)

POLAZAK IZ KV,KG,ČA,VB,TS,KŠ,BG –  CENA ARANZMANA – 159€
POLAZAK IZ PN, JA, ĆU – 169€
POLAZAK IZ NI – 179€

Cena je za sledeće termine: (30.04./04.05.2024.) – Hotel 3* (slike možete pogledati OVDE) – Uskrs i Prvi maj

POLAZAK IZ KV,KG,ČA,VB,TS,KŠ,BG –  CENA ARANZMANA – 179€
POLAZAK IZ PN, JA, ĆU – 209€
POLAZAK IZ NI – 219€

ARANŽMAN OBUHVATA:
- Smeštaj u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom
- Autobuski prevoz
- obilaske prema programu putovanja ( panorama grada )
- usluge stručnog vodiča  za vreme trajanja aranžmana,
- troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- fakultativne izlete i ulaznice,
- međunarodno zdravstveno osiguranje ( može se uplatiti u agenciji )
- individualni troškovi
- boravisna taksa (placanje na recepciji)

FAKULTATIVNI IZLETI (minimum 25 pax za realizaciju)
- STRAZBUR 25€ / 20€ (deca do 12 godina)
- CIRIH 30€/ 25€ (deca do 12 godina)

NAPOMENA
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. U slučaju nedovoljnog broja putnika, organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.
1. DAN, POLAZAK
Polazak iz Kraljeva oko 13h (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska, ukoliko ne dobijete obaveštenje dan pred putovanje, najkasnije do 14h, obavezno kontaktirajte agenciju). Vožnja kroz Mađarsku, Austriju, Nemačku ka Francuskoj sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. DAN, KOLMAR
Dolazak u Kolmar, grad koji se smatra jednim od najpopularnijih destinacija oblasti Alzas. Kolmar je karakterističan po očuvanom starom gradu, arhitektonskim spomenicima i muzejima. U njemu su rođeni značajni umetnici, a najpoznatiji je, svakako, Frederik Bartoldi, autor Kipa slobode u Njujorku. Smeštaj u hotel oko 15h. Slobodno vreme. Popodne, organizovani odlazak sa vodičem u centar grada gradskim prevozom (karta za gradski prevoz se kupuje individualno). Kratko upoznavanje sa gradom. Povratak.
u hotel individualno. Noćenje.

3. DAN, KOLMAR – STRAZBUR (fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme za individualni obilazak Kolmara. U poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do prestonice Alzasa – Strazbura. Strazbur je grad sa veoma zanimljivom istorijom. Ovo je grad ispunjen raznim stilovima, ali i autentičnim mentalitetom. Upoznavnaje grada čija je glavna znamenitost čuvena katedrala Notre – Dame koja je bila najviša zgrada na svetu od 1647 – 1874. godine. Danas je šesta po veličini crkva u svetu i smatra se za remek delo gotičke arhitekture. Zvonik crkve dostiže visinu od 142 m i vidi se iz dalekih delova ravnice Alzas. Slobodno vreme. Povratak u Kolmar. Noćenje.

4. DAN, KOLMAR – CIRIH (fakultativno)
Doručak. Odjava iz hotela i pakovanje stvari do 9h. Polazak ka Cirihu. Po dolasku razgledanje grada u pratnji vodiča; trg Lindenhof, Banhofštrase – jedna od najelegantijih ulica u Evropi… Slobodno vreme za šetnju kraj Ciriškog jezera. U večernjim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora.

5. DAN, POVRATAK
Dolazak na mesto polaska u prepodnevnim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.
- 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja;

- 30% prilikom rezervacije, ostatak čekovima građana do 15.03.2024. (čekovi se deponuju u agenciji prilikom rezervacije- svi čekovi datumirani svakog 10, 20, ili 30. u mesecu)

- Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

FNX

Organizator putovanja je turistička agencija Fenix Tours, broj licence OTP 147/2021 kategorija A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Fenix Tours.

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama